Evliya çelebi mah. Hatboyu cad. No:24 Tuzla/İstanbul
+90 216 307 47 77 info@li-onlojistik.com.tr
/ 17 Temmuz 2020

Yurt Dışına Nasıl Taşınırım?

Yurt Dışına Nasıl Taşınırım

Yurt Dışına Nasıl Taşınırım?

Yurt dışına taşınma kararı ,sanıldığı kadar zor bir süreç değildir. Ancak bir yerden başka bir yere geçme fikri oldukça radikal bir karardır. Yurt dışına nasıl taşınırım ? Ne yapmalıyım ? Gibi aklınıza takılan bu gibi sorulara kısaca yanıt vermek isteriz. Daha detaylı bilgi için www.li-onlojistik.com adresinden bizlere ulaşabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yurt Dışına Taşınırken Bilinmesi Gereken Yöntemler Nelerdir?

1-Elbette ki sizlerden bir takım belgeler istenilebileceği gibi öncelikle gidilecek ülkenin oturma izni alınmalıdır. Dolayısı ile gidilecek ülkenin vizesi alınması gerekmektedir.

2-Gitmek istenilen ülke için taşınma söz konusu mevzu bahis ise elbette ki bir nakliye firmasına ihtiyaç duyulacaktır. Bunun için gidilecek ülkenin nakliye firmaları detaylı bir şekilde araştırmalı ve profesyonel hizmet veren bir nakliye firması olmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde yurt dışına nasıl taşınırım? Taşınma süreçleri nasıl olmalıdır? Gibi sorulara yanıt bulmanız sanıldığından daha uzun ve sancılı bir süreç haline dönüşecektir.

3-Gümrük hakkında detaylı bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Nitekim girişlerde bazı eşyaların girişine izin verilmemektedir. Nakliye firmamız bu hususa özellikle dikkat ederek, hizmet vermektedir. Yanlış bir tercih ve bilgisizlik nedeniyle, gümrükte eşyalar uzun süreli bekleyebilmektedir.

4-Taşınma işlemleri gerçekleştirildikten sonra ise evinize gelecek olan ekibin , düzenli kurulum ve işleyişinin düzenli olarak yapması gerekmektedir. Ve bu işlemler için ekibin hazır olarak bulunması gerekmektedir. Çünkü başka ülkede bu tür işlerin oldukça zor olabileceği unutulmamalıdır. Yurt dışına nasıl taşınırım? Sorusuna yanıt ararken bu hususlar da dikkate alınıp değerlendirilmelidir.

Yurt Dışına Taşınmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

1-Tarihçesi olan yerleşim yeri belgesi

2-Yurt dışı ikametgah belgesi veya ‘ Anmeldung’ (oturma izni)

3-Pasaport

4-Kimlik belgesi ve nüfus kaydı

5-Adli sicil kaydı

6-Gönderilecek eşyaların genel listesi oluşturulup eşya eğer Türkiye’den çıkacak ise kira kontratı veya tapu fotokopisinin noterde tasdik onaylı olması gerekmektedir.

7-Gönderilecek olan eşyaların listeli hali

8-Eşyalar kimin adına gönderiliyor ise vekaletname noterde tasdik edilmelidir.

9-Sağlık sigortalarının olması gerekmektedir. Çünkü sigorta poliçelerinin iptal edilmesi durumunda ileri de hak kayıplarının mümkün olabileceği düşünülmelidir.

10-Vekaletname

11-Banka hesapları ve kredi kartlarını tedarik etmelisiniz. Yurt dışına nasıl taşınırım? Yurt dışına taşınırken yanımda götürdüğüm belgeler, ne denli işe yarar? Gibi sorulara yanıtımız, bu belgelerin işinizi kolaylaştıran diğer belgeler arasında yer almakta olduğunu söyleyebiliriz. Şöyle ki; taşınmak istediğiniz ülkedeki bankacılık sistemlerinin yeni gelenlere uyguladıkları ( Aile paketleri, tanıdık imkanları )vb. gibi uygulamalarından önceden haberdar olabilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

12-Akademik belgeler . Yurt dışında iken akademik süreçler çerçevesinde ilerlemek isteniyor ise mutlaka yanınıza transkript ve diplomalarınızı alınmalıdır. Sonrasında ise yeminli tercüme bürolarına gitmek sureti ile bu belgeleri, ülke dilini baz alarak tercüme ettirmeli ve noterde tasdik işlemleri uygulanmalıdır.

13- Yurt dışına nasıl taşınırım ? Hangi belgeleri almak gerekir? Sorusuna verebileceğimiz diğer bir yanıt ise Okul-kreş için gerekli olabilecek evraklardır. Ülke dışına taşınmadan önce okul için gerekli belgeler temin edildiği sürece, erken kayıt imkanlarından faydalanabilme olanaklarına sahip olunabilmektedir.

Yurtdışına Taşınmanın Yolları Nelerdir?

1-Göçmenlik Başvurusu : Maddi durum, yaş gibi koşulları taşıdığınız takdirde yurt dışına taşınabilirsiniz. Yalnız bazı ülkeler ( Yeni Zelenda, Kanada ve Avusturya ) göçmenlik kabul etmektedir.

2-Mavi Kart Uygulaması : Mavi kart denilen uygulama ile , ABD ve Almanya sınırları içerisinde çalışma hakkı elde edilebilmektedir.

3-Öğrenci İken Gitmek : Lise- üniversite- yüksek lisans eğitimini bitirmiş iseniz yurt dışına nasıl taşınırım? Sorusunu da aklınızdan çıkarabilirsiniz. Çünkü eğitim alarak tüm imkanlardan faydalanabilirsiniz. Şöyle ki ; öğrenci olarak yurt dışına gidildiği takdirde hem okuyabilme hem de çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.

4-Green Card ile Başvuru : Maddi durum ve eğitim gibi koşullar gözetilmeksizin yılda 1 kere gerçekleşen imkanlardır. Kazanan talihli, Amerika’ya gidebilmektedir.

5-Vatandaşlık Hakkı Satın Alma Yolu : Vatandaşlık satın alınarak tüm imkanlardan faydalanılabilme imkanı da elde edilmektedir. Şöyle ki; Bu yolu uygulayan pek çok ülke bulunmaktadır. Eğer para ile vatandaşlık satın alınmış ise ABD vatandaşı olma hakkı da elde etmiş olmaktasınız. Dolayısı ile ABD ‘li bir vatandaşın sahip olduğu tüm haklardan yararlanılabilme imkanı doğmaktır.Bunun gibi daha pek çok husus, yurt dışına nasıl taşınırım? Ne yapmalıyım ? gibi aklınıza takılan tüm sorulara yanıt niteliğindendir.

Author:

Leave A Comment

WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!
👋 Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button